Правителството на обмисля въвеждането отново на в страната заради разпространението

...
Правителството на обмисля въвеждането отново на в страната заради разпространението
Коментари Харесай

В Испания обмислят ново извънредно положение

Правителството на обмисля въвеждането още веднъж на в страната поради разпространяването на. Това ще разреши повторното налагане на вечерен час за всички, оповестява БГНЕС.
Само дни откакто Испания записва повече от един милион случаи на инфектирани с вируса, районите - виновни за протичащото се - упражняват напън върху държавното управление да им даде законно право да постановат по-строги ограничавания.
 Педро Санчес: Над 3 милиона е действителният брой на инфектираните с ковид в Испания Педро Санчес: Над 3 милиона е действителният брой на инфектираните с ковид в Испания
Реалният сбор инфектирани с COVID-19 в Испания e надхвърлил 3 милиона души. Това съобщи през днешния ден министър председателят на страната Педро Санчес. Тов...
На процедура това би включвало държавното управление на министър-председателя Педро Санчес, да разгласи национално изключително състояние, което ще разреши на районите да наложат вечерен час - мярка, която от ден на ден се ползва в цяла Европа.
До момента девет от 17-те самостоятелни области на Испания публично са поискали такава мярка, като държавното управление се чака да вземе решение на изключително съвещание в неделя.
Въпреки че държавното управление може да наложи изключително състояние до две седмици, то ще се нуждае от утвърждение от Народното събрание, с цел да го удължи.
Испания употребява пълномощията напролет, с цел да наложи една от най-строгите изолации в света, а сходна мярка беше в действие в Мадрид през последните две седмици - въпреки и единствено за налагане на ограничавания за придвижване в столицата и разнообразни близки градове.
Тази мярка завършва в 16:47 ч. в събота, когато влизат в действие нови ограничавания, направени от районните управляващи.
 Ако в България коронавирусът се развилнее както в Англия и Испания Ако в България коронавирусът се развилнее както в Англия и Испания
Новият ковид се завръща, само че този път го посрещаме по-спокойно - знаем повече за заболяването, свикнахме да се пазим, а и се задават в...
От главно значение за новите правила е възбраната за всички обществени и частни събирания на хора, които не живеят в едно домакинство сред среднощ и 6:00 сутринта.
Баровете и заведенията за хранене към този момент би трябвало да се затварят в среднощ, спрямо 23:00 при изключително състояние, а потенциалът им на закрито ще остане закрепен до претовареност от най-много 50 %.
Регионът на Кастилия и Леон разгласи личен вечерен час, без да чака държавна декларация, забраняваща придвижване сред 22:00 и 6:00 ч., Подобни ограничения са планувани в източния район на Валенсия и южния град Гранада.
В сряда Испания стана шестата страна в света, която записва милион доказани случая и първата в Европейския съюз, макар че в петък министър председателят Педро Санчес съобщи, че " действителният брой " е над три пъти по-висок.
Последните данни демонстрират, че вирусът е лишил близо 35 000 живота в Испания и е заразил 1 046 132 души, макар че тестванията за антитела допускат цифра от над три милиона.
 Доц. Кунчев: Ако отпуснем ограниченията, за 3-4 седмици може да стигнем до равнищата на инфектирани в Испания Доц. Кунчев: Ако отпуснем ограниченията, за 3-4 седмици може да стигнем до равнищата на инфектирани в Испания
" Толкова бързо се трансформират нещата,че ние сме в положение, в случай че създадем нелепости и отпуснем ограниченията, за 3-4 седмици, както сме сега...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР