Правителството на обмисля разширяване на пълния локдаун, обявен за Солун

...
Правителството на обмисля разширяване на пълния локдаун, обявен за Солун
Коментари Харесай

Пълен локдаун за Гърция?

Правителството на обмисля разширение на цялостния локдаун, разгласен за Солун и Серес в понеделник, за цялата страна, в случай че множеството нови ограничавания, които влизат в действие във вторник сутринта, не изгладят скока в инфекции, схваща Kathimerini.
На фона на възходящата угриженост за увеличаващия се брой пациенти в реанимация, представителят на държавното управление Стелиос Пецас разгласи в понеделник цялостно блокиране както за Солун, по този начин и за Серес - да се ползва от тази заран за две седмици.
 Нов връх на инфектирани с ковид за денонощие във Франция Нов връх на инфектирани с ковид за денонощие във Франция
Рекордните над 52 500 нови случая на ковид са били регистрирани през последното денонощие във Франция, съобщи Ройтерс. Това озна...
Гражданите и в двете районни звена ще би трябвало да изпращат SMS до Генералния секретариат за гражданска отбрана, базирайки се на повода да изоставен дома си, мярка, наложена през пролетното блокиране по време на първата вълна на пандемията.
Публичен комендантски час ще се ползва от 21:00 до 5 сутринта. По това време хората ще могат да напущат къщата единствено по здравословни или служебни аргументи, сподели Пецас. Всички несъществени полети до и от Солун ще бъдат прекратени, предава организация Фокус.
Решението за налагане на блокиране на Солун пристигна след внезапен скок на инфекциите през почивните дни- 530 случая в петък, 839 в събота и 449 в неделя.
Правителството е готово да популяризира „ Солунския модел “ в цялата страна, в случай че се появят сходни огнища, схваща Катимерини. Има особена угриженост по отношение на това дали в по-широкия район на Атина може да има „ скрити инфекции “ заради огромното му население.
 1 152 инфектирани с COVID-19 за денонощие в Гърция 1 152 инфектирани с COVID-19 за денонощие в Гърция
Здравните управляващи в Гърция оповестиха за 1 152 нови случая на ковид. За последното денонощие са регистрирани и 7 умряли. Общ...
Междувременно нараства загрижеността от възходящия напън върху държавните лечебни заведения. В понеделник общият брой пациенти с Covid-19, които са интубирани, се усили до 153, до момента в който заетостта в отделенията за интензивно лекуване е 60% в цялата страна. Ситуацията е изключително сложна в Солун, където в понеделник са разполагаем единствено 28 кревати за интензивно поделение в болница.
В понеделник управляващите оповестиха 1152 нови инфекции, което усили общия им брой до 42 080, до момента в който има седем нови смъртни случая, което докара до смъртността до 642 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР