Правителството на Обединеното кралство трябва да продължи да подкрепя производството

...
Правителството на Обединеното кралство трябва да продължи да подкрепя производството
Коментари Харесай

Обединеното кралство има нужда от нови ядрени мощности

Правителството на Обединеното кралство би трябвало да продължи да поддържа производството на нуклеарна сила, с цел да отговори на предстоящото двойно по-високо търсене на електрическа енергия до 2050 година, като в същото време извърши упоритостите си за нулеви излъчвания.

Това се показва в нов отчет „ Преодоляване на пропастта: Аргумент за нови нуклеарни вложения “ на английския Център за политически проучвания (Centre for Policy Studies). В него се споделя, че построяването на най-малко една спомагателна атомна електроцентрала би осигурило забележителен подтик на енергийната сигурност на Обединеното кралство, защото по-старите централи ще бъдат изведени от употреба през идващите години, съобщи World Nuclear News.

До 2030 година Англия ще изведе от употреба 14 от 15-те настоящи сега атомни реактори. Това значи загуба на 7,7 гигавата мощности, произвеждащи надеждна и безвъглеродна електрическа енергия. Изграждането на АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “ в Съмърсет ще запълни част от дефицита (3,2 гигавата), само че „ съществува риск, че без повече потенциал Англия ще би трябвало да удължи зависимостта си от изкопаеми горива, което би влошило изменението на климата “, показва изследването. Според него построяването на още една АЕЦ би запазило съществуващите умения и опит, нужни за създаването на бъдещи атомни технологии като дребни модулни реактори или термоядрени реактори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР