Правителството на Нова Зеландия се готви да обяви климатично извънредно

...
Правителството на Нова Зеландия се готви да обяви климатично извънредно
Коментари Харесай

Нова Зеландия планира климатично извънредно положение

Правителството на Нова Зеландия се готви да разгласи климатично изключително състояние – алегорична стъпка, която цели да подчертае апела за деяние в битката с световното стопляне.

Властите ще показват предлагането идната седмица, до момента в който Народното събрание се събира след изборите, извоювани от партията на премиерката Джасинда Ардърн, която си обезпечи втори мандат на поста.

„ Винаги сме считали изменението на климата за голяма опасност за нашия район и това е нещо, по което би трябвало да предприемем незабавни действия… За страдание през последния мандат не успяхме да внесем предложение за климатично изключително състояние в Народното събрание, само че в този момент можем “, сподели тя, представена от „ Ройтерс “.

Убедителната победа на Ардърн разрешава на партията ѝ да ръководи сама, макар че сплоти сили със Зелените за идващите три години.

Новоизбраните депутати поставиха клетва във вторник и възобновиха работата си в сряда в най-разнообразния парламент на Нова Зеландия до момента, с цветнокожи, членове на ЛГБТЕ общността, както и с огромен брой народни представители от женски пол.

Предишното държавно управление на Ардърн одобри законопроект за нулеви излъчвания до 2050 година. Ако предлагането за изключително климатично състояние мине в Народното събрание, страната ще се причисли към Англия, Канада и Франция, които са поели по същия курс, с цел да съсредоточат напъните си за справяне с изменението на климата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР