Правителството на Нова Зеландия почти незабавно отменя всички ограничения в

...
Правителството на Нова Зеландия почти незабавно отменя всички ограничения в
Коментари Харесай

Нова Зеландия пребори коронавируса



Правителството на Нова Зеландия съвсем неотложно анулира всички ограничавания в битката с ковид като се изключи прецизния граничен надзор, разгласи министър председателят на страната Джасинда Ардърн, откакто здравните управляващи оповестиха, че няма нови случаи на инфектирани с ковид.
 Протестите против расизма в Съединени американски щати се разшириха и до Нова Зеландия
Протестите против расизма в Съединени американски щати се разшириха и до Нова Зеландия

На митингите в Нова Зеландия имаше едва полицейско наличие

" Готови сме " , съобщи Ардърн на конференция в Уелингтън и добави, че новозеландците се " сплотиха по невиждан метод, с цел да смажат вируса ".

Министър-председателят притегли интернационално внимание и си завоюва похвалите на Световната здравна организация за метода в битката с ковид, прецизен и внимателен метод, който наподобява се отплаща. На 25 март Ардърн блокира страната за четири седмици - изисква от съвсем всички жители да си останат по домовете през съвсем цялото време - преди да стартира последователно да разхлабва рестриктивните мерки.
 Земетресение стресна премиера на Нова Зеландия по време на изявление
Земетресение стресна премиера на Нова Зеландия по време на изявление

Трус с магнитут 5,8 по Рихтер удари столицата Уелингтън

От среднощ, сподели Ардърн, новозеландците ще живеят в страна, " където животът се усеща толкоз естествен , колкото можем по време на пандемия ". Правилата за физическа отдалеченост и рестриктивните мерки за всеобщите мероприятия ще отпаднат , добави министър председателят.

Новозеландците дадоха отговор с тържествуване в обществените медии.

Държавата имаше единствено към 200 случая, когато държавното управление реши да наложи ограничаващи ограничения. Нова Зеландия има под 1500 инфектирани с ковид, 22 души са умрелите.

Стриктният граничен надзор обаче ще остане, като Ардърн предизвести, че не знае по кое време ще бъде анулиран, защото това е най-хубавата отбрана сега . Само новозеландци и техни родственици могат да влизат в страната. Те обаче би трябвало да съблюдават 14-дневна карантина.

Нова Зеландия е част от дребна група от страни, които оповестиха, че нямат нови случаи на ковид. Тя обаче е първата страна с повече от 1000 доказани случая, която разгласи, че се е справила с вируса. Черна гора заяви на 25 май, че се е справила с вируса, последваха Фиджи на 5 юни и на 9 май Фарьорските острови.

Запитана по какъв начин е реагирала на новината, че няма нови случаи, Ардърн отговори: " Малко потанцувах ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР