Нова Зеландия си партнира с BlackRock с цел достигане на 100% възобновяема електроенергия

...
Правителството на Нова Зеландия казва, че ще си партнира с
Коментари Харесай

Правителството на Нова Зеландия казва, че ще си партнира с американския инвестиционен гигант BlackRock, тъй като се стреми да стане един от първите нации в света, чиято електрическа мрежа се захранва изцяло от възобновяема енергия

От Асошиейтед прес, 7 август 2023 г., 21:16 ч. Избори, като правителството се надява да изгори зелените си акредитиви. Критиците посочват, че общите емисии на парникови газове в нацията почти не са се помръднали, откакто правителството символично обяви извънредно положение в областта на климата през 2020 г.

„Това е промяна в играта за сектора на чистите технологии и пример за прагматичните и практични стъпки, които правителството предприема за ускоряване на действията в областта на климата, като същевременно расте нашата икономика и създава работни места“, каза министър-председателят Крис Хипкинс пред репортери в Окланд.

„Партньорството и подкрепата на промишлеността за разрешаване на климатичната криза е безпроблемно“, каза Хипкинс.

BlackRock пусна малко подробности за планирания фонд от 2 милиарда новозеландски долара (1,22 милиарда долара), но каза, че първоначално ще е насочен към институционални инвеститори. Това беше първият път, когато BlackRock стартира инициатива от този вид, каза Андрю Ландман, ръководител на BlackRock в Австралия и Нова Зеландия.

„Нивото на иновациите е много по-голяма в тази страна, отколкото виждаме другаде в чистите технологии“, каза Хипкинс пред репортери. „Виждаме огромни визионерски способности от тези компании, в които инвестираме.“

BlackRock каза, че превръщането на мрежата в напълно екологична ще изисква обща инвестиция от около 26 милиарда щатски долара.

Главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк каза в социалните медии, че „светът търси модели на сътрудничество между частния и публичния сектор, за да осигури подредена, справедлива и честна енергия преход.”

Дейвид Сиймор, лидер на новозеландската либертарианска партия ACT, каза, че планът ще повиши цените на електроенергията с малка полза за околната среда.

„Жителите на Нова Зеландия не искат да бъдат обект на „първи в света“ експеримент с изменението на климата, което ще означава, че правителството микроуправлява живота им“, каза Сиймор в изявление.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР