Правителството на Норвегия от 15 юли отменя ограниченията за пътуване

...
Правителството на Норвегия от 15 юли отменя ограниченията за пътуване
Коментари Харесай

Норвегия отмени ограниченията за 20 страни, България не е сред тях

Правителството на Норвегия от 15 юли анулира рестриктивните мерки за пътешестване за над 20 европейски страни, включително Франция, Германия и Англия, както и три от общо 21 провинции в прилежаща Швеция, съобщи Ройтерс. България не е измежду тези страни.

В Норвегия, която не е член на Европейски Съюз, само че е част от Шенгенското пространство на свободно придвижване, сега работят едни от най-строгите в Европа ограничавания за пътешестване поради пандемията от ковид.

Гражданите на Дания, Исландия и Финландия, както и живеещите в тях чужденци, имат право да влизат в Норвегия още от 15 юни. Те бяха първите, които получиха облекчения, откакто в средата на март норвежките управляващи взеха решение да затворят границите, с цел да спрат разпространяването на вируса.

Сред добавените през днешния ден в листата са Испания, Гърция и Нидерландия. Този лист ще бъде преразглеждан на всеки 14 дни въз основа на данните за нивото на предаване на болестта и броя на признатите в болница.

България, Хърватия, Люксембург, Португалия, Румъния и Унгария ще останат в листата на страните, за които рестриктивните мерки се резервират. За момента остават рестриктивните мерки и за страните отвън Европа, както и за нечленуващи в Европейски Съюз страни като Русия, Турция и Украйна.

Пътници от страни, за които няма позволение, нямат право на достъп с известни изключения, а норвежците, които се връщат вкъщи от такива страни, ще би трябвало да останат 10 дни под карантина.

До през вчерашния ден в Норвегия, която е с население от 5,4 милиона души, са доказани 8954 случая на COVID-19, като 252-ма от инфектираните са умряли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР