Правителството на Молдова на премиера Мая Санду се събра на

...
Правителството на Молдова на премиера Мая Санду се събра на
Коментари Харесай

Новото правителство на Молдова проведе първото си заседание

Правителството на Молдова на премиера Мая Санду се събра на първото си съвещание. Кризата в страната е на път да завърши откакто Демократическата партия, която оспорваше властта, се отхвърли от заетите министерски постове, а водачът ѝ напусна Молдова. Предвиденият за на следващия ден протест в поддръжка на Санду беше анулиран.


Новото държавно управление на Молдова организира първото си съвещание. Коалицията на премиера Мая Санду има поддръжката на Запада и Русия.

47-годишната икономистка даде обещание правораздаване за тези, които упрекна в узурпиране на властта през последните дни и удостовери ориентацията на Кишинев.
Мая Санду - премиeр на Молдова: Много скоро ще видите съответни стъпки, прогрес в връзките с Европейския съюз. И, несъмнено, ние сме отворени за диалог с Русия за възстановяване на икономическото и комерсиалното съдействие.
Също през днешния ден, Конституционният съд на някогашната руска република анулира своите решения, които смъкнаха президента Игор Додон и на процедура провокираха политическата рецесия.

Дотук се стигна след неразбираем победител на изборите през февруари, двувластие на две държавни управления и откакто през вчерашния ден лидерът на Демократическата партия олигархът Владимир Плахотнюк напусна Молдова, а държавното управление на партията подаде оставка.

Санду се надява скоро в Молдова да дойде делегация от Брюксел. Споразумението за асоцииране сред двете страни е в действие от 2016 година. То съдържа проект за промени в Молдова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР