Правителството на Меркел отхвърля призивите за повече разходи, въпреки че

...
Правителството на Меркел отхвърля призивите за повече разходи, въпреки че
Коментари Харесай

Германия ще остане с балансиран бюджет и през 2020 г.

Правителството на Меркел отхвърля апелите за повече разноски, макар че отрицателните лихвени равнища дават съображение за повдигане на задълженията

Германия ще продължи да бъде дисциплинирана по отношение на разноските, макар апелите за фискални тласъци, които да насърчат забавящата се стопанска система. Според източници на Bloomberg депутатите са подготвени да поддържат уравновесения бюджет на държавното управление за 2020 година

Законопроектът ще бъде импортиран в Народното събрание през седмицата, започваща от 25 ноември. Преди това бюджетната комисия на долната камара разписа проектите за разноски от 362 милиарда евро за идната година, което е напълно леко нарастване от препоръчаните 360 милиарда евро.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Растежът остава слаб

Страната избегна техническа криза през третото тримесечие, като означи растеж от 0.1%, само че като цяло растежът остава слаб. Правителството на канцлера Ангела Меркел обаче продължава да отхвърля апелите за повече разноски, макар че негативните лихви в еврозоната дават причина за увеличение на дълга.

Бюджетният специалист на ръководещия Християндемократически съюз е безапелационен: " Оставаме си по този начин – без нов дълг. Германия няма проблеми с финансирането. Имаме нужните доходи, с цел да финансираме верните цели: климатичната отбрана, вътрешната и външната сигурност, образованието и проучванията, обществената сигурност ". Според Reuters 7 милиарда евро са отделени за намаляването на въглеродните излъчвания посредством ограничения като подменяне на остарелите отоплителни системи на твърди горива и предоставяне на по-големи дотации за закупуването на електромобил.

" Навременни и целеви " ограничения

Сп. Der Spiegel написа, че бюджетният остатък на федералното държавно управление ще бъде по-малко от 10 милиарда евро за тази година, подсилен от по-големите от предстоящото данъчни приходи и от удобните лихвени нива. Същевременно от финансовото министерство настояват, че Германия ще бъде подготвена да вкара " навременни и целеви " ограничения, като да вземем за пример увеличение на помощта за безработни, при положение на рецесия, каквато сега няма.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР