Правителството на Литва днес постанови да понижи нивото на дипломатическото

...
Правителството на Литва днес постанови да понижи нивото на дипломатическото
Коментари Харесай

След трагедията в Буча. Литва гони руския посланик

Правителството на Литва през днешния ден постанови да намали равнището на дипломатическото представителството на Руската федерация в страната, което значи, че посланикът на Москва (Алексей Исаков) във Вилнюс ще би трябвало да напусне балтийската република, съобщи литовското издание Делфи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3719
" Реагирайки на съветската военна експанзия против суверенна Украйна и на осъществените от съветските въоръжени сили закононарушения в разнообразни окупирани украински градове, в това число и в Буча, държавното управление на Литва реши да намали равнището дипломатическото посланичество на Руската Федерация. Във връзка с това посланикът на тази страна ще би трябвало да напусне Република Литва ", съобщи външният министър на Вилнюс Габриелюс Ландсбергис ( на снимката).

Дипломат номер едно на Литва също сподели, че в скоро време посланикът на Вилнюс в Москва (Ейтвидас Баярунас) ще се върне в родината си.

Министърът добави, че държавното управление ще затвори и генералното консулство в морското пристанище Клайпеда.

Реагирайки на новината, външното министерство на Русия съобщи, че ще предприеме ответни ограничения. " Много скоро ще разберете какъв ще бъде нашият отговор, сподели формалният представител на външнополитическата централа на Москва Мария Захарова ", съобщи РИА Новости.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР