Правителството на Латвия взе решение да въведе полицейски час от

...
Правителството на Латвия взе решение да въведе полицейски час от
Коментари Харесай

Латвия с полицейски час на Нова година

Правителството на Латвия взе решение да вкара полицейски час от 22:00 до 05:00 ч. в новогодишната нощ Причината е разпространяването на ковид, заяви осведомителната организация ЛЕТА, представени от БГНЕС.
Съгласно решението, всички поданици на Латвия от 22:00 ч. до 5:00 ч. през интервала от 30 декември до 4 януари, както и на 8 и 9 януари би трябвало да се намират на адреса по местоживеене.
Очаква се на утрешното си съвещание държавното управление и на Съвета по спешно ръководство да бъде утвърдено и решение за удължение периода на изключителното състояние до 7 февруари. Предстои да бъдат конкретизирани нови ограничаващи ограничения.
Премиерът Артърс Кришянис Каринш счита, че към този момент въведените рестрикции за въздържане разпространяването на ковид са незадоволителни и обстановката не се усъвършенства. Той акцентира, че би трябвало да се предотврати високата смъртност, защото през последните седем дни в страната от COVID-19 умираха приблизително по 17 индивида дневно.
Според министъра на опазването на здравето Илзе Винкеле заболеваемостта от ковид не понижава от седмици, по тази причина държавното управление е решило да вземе по-строги ограничения за битка със болестта.
„ За да преборим устрема за посрещане на Нова година в другарски кръг, ние взехме задоволително радикални ограничения ”, сподели тя.
Заболеваемостта от COVID-19 в Латвия остава висока като се усилва и броят на позитивните проби. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР