Правителството на Куба започна да предоставя интернет за мобилни телефони

...
Правителството на Куба започна да предоставя интернет за мобилни телефони
Коментари Харесай

Куба пуска мобилен интернет

Правителството на Куба стартира да дава интернет за мобилни телефони на подбрани консуматори. Целта е услугата да бъде налична в цялата страна до края на годината, осведоми " Ройтерс ".

Журналистите от държавните медии са измежду първите през тази година , които ще получат мобилен интернет, предоставян от държавната телекомуникационна компания. Това е част от акция за по-голям достъп при новия президент Мигел Диас-Канел , който разгласи, че ще ускори стопанската система и ще помогне на кубинците да защитят революцията.

 Комунистическа Куба признава частната благосъстоятелност и свободния пазар
Комунистическа Куба признава частната благосъстоятелност и свободния пазар

Това ще залегне в новата конституция на страната

Анализатори разясняват, че по-широкият интернет достъп в последна сметка ще отслаби к онтрола на държавното управление над информацията , достигаща до популацията. Куба към момента блокира достъпа до интернет страници на дисиденти.

Според публицисти в Куба това е радикална смяна.

Някои консуматори, в това число компании и посолства, ще могат да закупуват проекти за мобилен интернет от декември, написа на уеб страницата на кубинския оператор ETECSA.

От ETECSA акцентират, че до края на годината ще разширят достъпа до мобилен интернет до всичките си 5 милиона клиент и - съвсем половината от популацията на Куба.

Документ от 2015 година за интернет тактиката демонстрира, че кубинското държавно управление възнамерява да свърже минимум половината от домовете до 2020 година и 60% от телефоните.

Но цената може да се окаже като най-голямата спънка за мнозина . В момента тук-там в страната се таксува по 1 $ за 1 час интернет, а междинната месечна такса е 30 $.

Не е ясно какъв брой ще заплащат множеството кубинци за мобилен интернет, само че ETECSA таксува компании и посолства по 45 $ за четири гигабайта интернет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР