Правителството на Китайската народна република трябва да осигури модернизиране на

...
Правителството на Китайската народна република трябва да осигури модернизиране на
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай трябва да модернизира своята армия за защита на суверенитета си

Правителството на Китайската национална република би трябвало да обезпечи модернизиране на китайската войска за отбрана на суверенитета и развиването на страната. Това сподели китайският президент Си Цзинпин в речта си на церемонията по закриване сесията на Общокитайското заседание на народните представители, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Необходимо е всестранно поощряване на модернизацията на националната защита и въоръжените сили, с цел да се трансформира китайската войска в железен щит за ефикасна отбрана на националния суверенитет, сигурност и ползи, свързани с развиването ", сподели Си Цзинпин.

Китай има желание непрекъснато да придвижва процеса към сливане с Тайван, сподели китайският президент.

" Необходимо е да се придържаме твърдо към правилото за " един Китай ", съблюдавайки консенсуса от 1992 година, като се стремим да спомагаме интензивно за мирното развиване на връзките сред двата бряга на Тайванския пролив, както и да се противопоставяме уверено против намесата на външни сили и сепаратистката активност, ориентирана към по този начин наречената " самостоятелност на Тайван ", акцентира в речта си Си Цзинпин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР