Правителството на Китай засили строгия контрол върху интернет, откакто президентът

...
Правителството на Китай засили строгия контрол върху интернет, откакто президентът
Коментари Харесай

В Китай са закрили 13 000 уебсайта

Правителството на Китай ускори строгия надзор върху интернет, откогато президентът Си Дзинпин пое властта преди пет години, като закри над 13 000 страници в интернет поради нарушение на закона през последните три години.

Властите обявиха, че разпоредбите са ориентирани към гарантиране на националната сигурност и обществена непоклатимост и попречване на разпространяването на порнография и принудително наличие.

Според критиците на тези дейности това е опит да бъде лимитирана свободата на словото и да се предотврати изразяването на сериозно отношение към ръководещата Китайска комунистическа партия.

Освен 13 000 уеб страницата, от 2015 година до момента са били блокирани 10 милиона акаунта, като евентуално става дума за обществени мрежи, заяви „ Инвестор “. Мнозинството жители поддържат напъните на страната за пречистване на интернет пространството.

Повече от 90% от интервюираните поддържаха държавните старания за ръководство на интернет, като 63,5% от тях са на мнение, че през последните години се следи понижаване на нездравословното онлайн наличие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР