Правителството на Китай отново призовава САЩ да предоставят пълна и

...
Правителството на Китай отново призовава САЩ да предоставят пълна и
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да предоставят информация за биолабораториите в Украйна

Правителството на Китай още веднъж приканва Съединени американски щати да дават цялостна и детайлна информация за активността на американските биолаборатории на територията на Украйна, за които се твърди, че са военни. Това съобщи в петък на брифинг формалният представител на китайското външно министерство Жао Лицян, разяснявайки осведомителната информация на Пентагона за поддръжка на украински биообекти, предава ТАСС .

„ Отново призоваваме Съединените щати да обяснят изцяло и в детайли дейностите, които самите те са направили в Украйна, а не тези, които са осъществявани от украинска страна “, сподели той. „ Ние още един път призоваваме Съединените щати да спрат да се опълчват на основаването на протокол за инспекция “.

Пентагонът разгласява осведомителна информация в четвъртък, в която се показва, че през последните 20 години американските управляващи са дали поддръжка на 46 разнообразни цивилни лаборатории, здравни заведения и центрове за диагностика на болести в Украйна, взаимоотношението е осъществено за мирни цели.

По-рано формалният представител на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че по време на специфична военна интервенция са открити обстоятелства за незабавно пречистване на следи от военна биологична стратегия, изпълнявана в Украйна, финансирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Според него е получена информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания.

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд на 9 март, говорейки на чуване в комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати на Конгреса на Съединени американски щати, призна, че в Украйна има уреди, където се правят проучвания в региона на биологията. По думите й, Вашингтон се пробва попречи тези проучвания да преминат в ръцете на съветските сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР