Правителството на Кириакос Мицотакис в съседна Гърция спечели вота на

...
Правителството на Кириакос Мицотакис в съседна Гърция спечели вота на
Коментари Харесай

Мицотакис обеща на гръцкия народ да не му разбие надеждите

Правителството на Кириакос Мицотакис в прилежаща Гърция завоюва вота на доверие (158 против 142 гласа) в Народното събрание в понеделник след тридневен спор по отношение на политическите изказвания на неговата администрация , написа " Катимерини ".

В речта си преди гласуването, Мицотакис съобщи, че неговото държавно управление " няма да разбие очакванията на хората " и даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да усъвършенства живота на популацията.

След като разгласи понижаване на налозите в събота, той даде обещание в понеделник, че Гърция „ ще се радва на непоклатимост вкъщи и доверие в чужбина “ . Мицотакис сподели, че Гърция ще из цялостни главната си цел за примитивен остатък от 3,5 % от брутния вътрешен артикул , като упорства, че намаляването „ ще бъде допустимо, откакто държавното управление потвърди реформаторските си качества “.

Той също по този начин подлага на критика предходното държавно управление на Алексис Ципрас и неговия някогашен финансов министър Янис Вароуфакис, наричайки ги „ двойна злополука “ поради вредите, които съгласно него са нанесли на гръцката стопанска система.

Основното предизвикателство пред Гърция, сподели Мицотакис, е да създава повече благосъстояние и заслужено да го разпределя.-->
 
 БГНЕС

Той също по този начин съобщи, че ще извърши предизборните си обещания да възвърне законността и реда, тъй че „ жителите да могат да се усещат по-сигурни “.

Относно Договора от Преспа, който той отхвърляше, до момента в който бе в съпротива, Мицотакис повтори, че това е " неприятна договорка ", само че откакто един път е утвърден, той не може да бъде променян едностранно. " Трябва да се борим, с цел да изправим грешките ", сподели той.

От своя страна Алексис Ципрас , който в този момент е главният опозиционен водач, отбрани икономическите промени на своята лявата администрация, като упрекна държавното управление в популизъм.

Ципрас упреква ръководещата " Нова народна власт " за потреблението на Договора от Преспа за политическа полза и подлага на критика държавното управление за назначението на някогашния началник на полицията Константинос Цувалас, уволнен след смъртоносните пожари от предишното лято в източната част на Атика, като общоприет секретар в Министерството на гражданската отбрана. Лидерът на СИРИЗА попита дали к онсервативното държавно управление ще може да поддържа ограниченията за облекчение, въведени от лявата му администрация, и ги упрекна, че обслужват елита .

" Давате малко на мнозина и доста на малко ", сподели Ципрас, като предизвести за плануваната от държавното управление приватизация.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР