Правителството на Каталуния внесе промени в закона за спешни мерки

...
Правителството на Каталуния внесе промени в закона за спешни мерки
Коментари Харесай

Промяна на собствеността при пустеещи жилища

Правителството на Каталуния внесе промени в закона за незабавни ограничения за повишение достъпността до жилище. „ Пустеещо жилище” ще е това, което остава свободно без юридическо съображение в продължение на 2 години. След приключването им парцелът ще може да се афишира за продажба посредством търг. Пример за юридическо съображение е промяна на местоработата, продължителна командировка, наложително пренасяне от по-малък към по-голям град, други разновидности за наложително пренасяне, изселване на база правосъдно решение.

В случай, че в парцела живее лице, което няма документи за благосъстоятелност, жилището продължава да се счита за пусто. Редица анализатори на пазара дефинират нормативната смяна като посягане върху частната благосъстоятелност.

Не е загадка, че наемните равнища на жилищата в Каталуния, най-много в Барселона, регистрират непрекъснат растеж. Причината е мощното търсене и лимитираното предложение на парцели на пазара. Поради това локалното население мъчно съумява да си откри жилище за дълготрайно наемане. През 2016 година управляващите вкараха налог върху пустеещите парцели като задачата беше да подтикват притежателите да ги отдават чартърен. Видима юридическа несигурност обаче не даде опция на управляващите задоволително независимост за решителни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР