Правителството на канцлера Ангела Меркел заяви в понеделник, че планира

...
Правителството на канцлера Ангела Меркел заяви в понеделник, че планира
Коментари Харесай

Германия планира данъчни отстъпки за работещите от вкъщи

Правителството на канцлера Ангела Меркел съобщи в понеделник, че възнамерява данъчна отстъпка за хората, работещи от у дома по време на пандемията, с цел да компенсира по-високите разноски за отопление, електричество и други сметки, съобщи Агенция Франс Прес.

Коалицията на Меркел съобщи, че се е съгласила с предложение, което ще разреши на чиновниците, работещи от къщи, да понижат годишната си сметка за налози с пет евро на работен ден до оптимален размер от 600 евро годишно.

Финансовият министър Олаф Шолц заяви, че препоръчаното законодателство, което се чака да бъде утвърдено от Народното събрание през декември, е " положително за служащите " и " не е огромно фискално предизвикателство за немската страна ". Данъчното законодателство в Германия значи, че работата от вкъщи нормално дава отговор на отстъпките единствено в случай че една стая в къщата се употребява извънредно като офис. Но с милиони офис чиновници, работещи от хола и на кухненските си маси, с цел да понижат риска от предаване на COVID-19, набъбнаха апелите за облекчение на разпоредбите.

Изчисленията на института ИФО демонстрират, че към 56% от немските чиновници биха могли да работят краткотрайно от вкъщи си. Съществуващият закон " към този момент не корелира с днешния работен свят ", сподели Себастиан Брем, народен представител и данъчен консултант на баварския съдружник на Меркел ХСС.

Планираното данъчно облекчение беше " гъвкавият отговор " на това, сподели той пред „ Франс прес “. Това, което остана неразрешено обаче, е дали предлагането за налог за домакински офис ще бъде включено в данъчното облекчение от 1000 евро, което всеки немски чиновник към този момент получава годишно за разноски, свързани с работата като превоз и екипировка за работа, или ще бъде от горната страна.

Тазгодишният солиден преход към работа от къщи, с цел да се понижи рискът от предаване на ковид, евентуално ще докара до промени на работното място, които ще надживеят пандемията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР