Правителството на канцлера Ангела Меркел се бори, за да постигне

...
Правителството на канцлера Ангела Меркел се бори, за да постигне
Коментари Харесай

Меркел се огъва пред справянето с климатичната криза в страната

Правителството на канцлера Ангела Меркел се бори, с цел да реализира съглашение за необятен климатичен проект. Преговорите до късно полунощ продължиха повече от 12 часа, до момента в който протестиращите се готвят да засилят натиска за смяна.

Планът, който обгръща редица ограничения – от справяне с излъчванията в енергийния и индустриалния бранш – до тласъци за електрически транспортни средства с нулеви излъчвания или за публичен превоз, трябваше да бъде оповестен през днешния ден.

След маратонската сесия през нощта източници, близки до договарянията, обявиха, че Меркел и други политически водачи към момента са заключени в неразбирателства.

Ключов миг е въпросът за по-доброто установяване на цените на нездравословните на въглеродни излъчвания петрол, газ и въглища в икономическа активност, с цел да се подтикват чистите други възможности. Докато партията на Меркел желае да разшири търговията със документи за излъчвания, нейните младши съдружни сътрудници, социалдемократите, приканиха за въглероден налог.

Най-голямата стопанска система на Европейски Съюз се чака да не реализира задачите за климата за идната година, само че се ангажира да реализира задачата за 2030 година – за понижаване на излъчванията на парникови газове с 55 % от равнищата от 1990 година

Експортната електроцентрала Германия съставлява към 2% от международните излъчвания, упрекнати за стоплянето на земната атмосфера, топенето на ледените покривки, повишението на морското ниво и нарастването на мощните метеорологични събития.

След две изнервени лета и с десетки хиляди, включили се към учебните климатични стачки, стартирани от шведската тийнейджърка Грета Тунберг, гласовете на протестиращите стават все по-силни и оказват напън върху държавното управление да предприеме решителни дейности.

„ Разрушаваща живота рецесия “

Докато държавното управление на Меркел взема решение проекта си за климата, младежкото придвижване „ Петъци за бъдещето “ приготвя най-голямата си интернационална вълна от митинги.

Меркел, академик по специалност, в миналото беше известна като “климатичният канцлер ”, защото тя даде ход на прехода към зелена сила, който доста усили чистите възобновими източници като вятърна и слънчева сила. Въпреки това, огромна част от тези планове ерозираха поради по-голяма взаимозависимост от замърсяващи въглища и частично за компенсиране на последователното понижаване на нуклеарната сила до 2022 година, което Меркел реши след злополуката в японската „ Фукушима “ през 2011 година

Правителството й тази година разгласи унищожаване на въглищата до 2038 година, само че се сблъсква с локалната съпротива от минните райони, изключително в някогашния комунистически изток, където крайнодясната партия AfD се възползва от страховете от загуба на работни места.

Автомобилостроенето също изостава тежко в транспортния бранш, където автомобилните колоси VW, Daimler и BMW от дълго време са се фокусирали върху газовите SUV коли даже повече от хибридните електрически коли с нулеви излъчвания. Вземайки под внимание 800 000 работни места, свързани с автомобилния бранш, държавното управление на Меркел е изправено пред решение за непоколебим балансиращ акт, защото се чака страната да изпадне в криза през третото тримесечие.

Но младите предизвестяват, че опасността е с екзистенциални последици за живота им.

„ Вървим към разрушаваща живота рецесия и до момента нищо не се случва “, сподели Линус Щайнмец от студентското придвижване. “Ето за какво подвигаме натиска – дружно сме мощни. ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР