Правителството на канцлера Ангела Меркел постигна споразумение относно мащабен план

...
Правителството на канцлера Ангела Меркел постигна споразумение относно мащабен план
Коментари Харесай

Германското правителство постигна договорка за климата след маратонски преговори

Правителството на канцлера Ангела Меркел реализира съглашение по отношение на огромен проект за отбрана на климата в Германия, разгласи източник от съдружното държавно управление, представен от " Франс прес ".

Това стана след маратонските среднощни договаряния, траяли повече от 18 часа.

" Има съглашение с доста ограничения и механизъм за годишен мониторинг " за реализиране на задачите в региона на климата, посочи държавният източник.

Това става на фона на провеждащите се по целия свят митинги на деятели, настояващи за дейности против климатичните промени.

Планът ще дефинира посоката на най-голямата стопанска система в Европа за идващите десетилетия.

Планът, който обгръща редица ограничения от справяне с парниковите излъчвания в енергийния и индустриалния бранш, до тласъци за електрически транспортни средства с нулеви излъчвания или публичен превоз, ще бъде оголен на конференция на Меркел и финансовия министър Олаф Шолц по-късно през днешния ден.

Докато политиците излизаха със зачервени очи от договарянията, в цяла Германия протестиращите излязоха по улиците с цветни плакати и транспаранти с лозуниги като " Да създадем тропическите гори още веднъж велики " или " Искам гореща любовна среща, а не гореща планета ".

В най-голямата интернационална вълна от климатичните стачки " Петъци за бъдеще " до момента, стартирана от шведската тийнейджърка Грета Тунберг, главен мост в центъра на Берлин беше блокиран от стачкуващи, до момента в който във финансовата столица Франкфурт се организират протестни демонстрации.

След две горещи лета и хиляди младежи, които се причисляват към учебните стачки седмица след седмица, климатът излезе на челна позиция в политическия дневен ред в най-голямата стопанска система на Европейския съюз.

За съдружното държавно управление на Меркел залозите също се усилват.

След като стопанската система към този момент се насочи към криза през третото тримесечие, балансирането на ползите на нейните решаващи експортни браншове, като в същото време не отчуждава младите гласоподаватели с техните зелени претенции, се оказа сложен балансиращ акт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР