Правителството на Канада демонстративно подкрепи своя министър-председател Джъстин Трюдо, предаде

...
Правителството на Канада демонстративно подкрепи своя министър-председател Джъстин Трюдо, предаде
Коментари Харесай

Подкрепа за Трюдо от канадското правителство, но натискът за оставка се засилва

Правителството на Канада демонстративно поддържа своя министър-председател Джъстин Трюдо, съобщи БГНЕС.
Канадските министри излязоха дружно с Трюдо на сцената на протест в Торонто. Демонстрацията на поддръжка идва, откакто две дами от Министерския съвет на Канада подадоха оставка поради скандал с огромна инженерна и строителна компания.
Досега Джъстин Трюдо не е предложил в елементи своята версия по обвиняванията, които му насочи едната от напусналите - Джоди Уилсън-Рейболд, която сподели, че ѝ е бил оказван напън да не проверява за корупция огромната строителна компания " Лавален ". Опозицията в Канада на няколко пъти прикани министър-председателя да подаде оставка.
Проучвания на публичното мнение сочат, че партията на Трюдо може да загуби властта на изборите през есента.
По-рано тази година министъра на правораздаването и основен прокурор на Канада Джоди Уилсън-Рейболд подаде оставка поради напън върху нея. Тя сподели пред депутати, че е била притискана най-малко 11 пъти, в това число от Джъстин Трюдо, да не ползва цялостната суровост на закона против огромна инженерна строителна компания, която направила съмнителни покупко-продажби с Либия.
По-късно председателката на Борда на хазната на Канада и близка сътрудничка на Трюдо също подаде оставка, като сподели, че го прави от етични подбуди.
Въпреки демонстрираната поддръжка от останалите министри, абсурдът ще се върне във фокуса на вниманието още през днешния ден (6 март). Изслушвания пред депутати ще имат някогашният секретар и непосредствен другар на Трюдо Джералд Бътс, както и най-високопоставения бранител на публичния интерес в Канада Майкъл Уърник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР