Правителството на Израел се стреми да удвои темпото, с което

...
Правителството на Израел се стреми да удвои темпото, с което
Коментари Харесай

Израел гони с двойни темпове имигрантите от Африка, замества ги с палестинци

Правителството на Израел се стреми да удвои темпото, с което имигрантите от Африка биват отвеждани от страната, като ги размени с палестински служащи .

Целта, която държавното управление си е сложило, е да накара минимум 600 жители на Еритрея и Судан месечно да напущат еврейската страна, и надлежно общо 7 200 души годишно.

Това е над два пъти повече от почти 3 300 души, които са напуснали Израел през всяка от последните 3 години . Последният път, когато израелското държавно управление е постигнало нива на депортирани имигранти, сходни на сегашната му цел, е бил през 2014 година, когато са напуснали към 6 400 африканци.

 Израел заплаща на мигрантите от Африка да си вървят, плаши ги със затвор
Израел заплаща на мигрантите от Африка да си вървят, плаши ги със затвор

Дава им по 3 500 $ и безвъзмезден самолетен билет

Решение, признато на особено съвещание на кабинета преди към 20 дни, показва, че в случай че приблизително минимум 600 " неканени посетители " напущат месечно, държавното управление ще издаде една работна виза на палестинец за всеки двама напуснали африканци .

Според данните на израелските управляващи, към 34 000 възрастни еритрейци и суданци понастоящем живеят в Израел . Повечето от тях работят в заведения за хранене, хотели или като чистачи , като държавното управление чака множеството от тях да изоставен през идващите три години.

Вместо това в решението на израелското държавно управление се акцентира, че ще бъдат предоставени до 12 хиляди работни визи на палестинци .

Кабинетът също по този начин е решил да даде работни визи на до 13 хиляди спомагателни палестинци, в това число 1 500 за ресторантьорската промишленост, 1000 за хотелиерската промишленост, 7000 за строителството, 2000 за селското стопанство, 1000 за медицински сестри и 700 за лечебните заведения в Източен Йерусалим.

Около 70 хиляди палестинци към този момент са наети в Израел и още 30 хиляди в израелските поселения в Западния бряг .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР