Правителството на Израел реши да затегне въведените преди близо седмица

...
Правителството на Израел реши да затегне въведените преди близо седмица
Коментари Харесай

Израел затяга още повече карантината и мерките срещу COVID-19

Правителството на Израел реши да затегне въведените преди близо седмица карантинни ограничения поради продължаващото повишаване на броя на новите инфектирани с ковид, предадоха Франс прес и ДПА.
От на следващия ден в 11 часа по Гринуич за две седмици ще бъдат затворени синагогите, с изключение на за празнуването на Йом Кипур в неделя вечерта и понеделник, и единствено браншовете от първостепенно значение ще продължат да работят. Демонстрациите и молитвите навън ще са лимитирани до 20 души и на не повече от 1 км от вкъщи на съответния човек. Общественият превоз ще се движи на по-голям период. Професионалните спортни събития се приключват, с изключение на интернационалните.
Необходимо е тези ограничения да бъдат одобрени от Народното събрание по-късно през днешния ден. Властите би трябвало да се произнесат и за затварянето на интернационалното летище "Бен Гурион " в Тел Авив.
Израел е една от страните с максимален дневен растеж на инфектираните с ковид в последните седмици. Вчера бяха доказани 6 808 нови случая - съвсем колкото записания ден по-рано връх от 6 950.
Критиците на премиера Бенямин Нетаняху го упрекнаха, че стяга рестрикциите, с цел да отслаби ежеседмичните митинги пред дома му в Ерусалим, на които се показва неодобрение и против подхванатите от него ограничения против епидемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР