Правителството на Израел наложи отново редица ограничения, за да се

...
Правителството на Израел наложи отново редица ограничения, за да се
Коментари Харесай

COVID-19: Израел пак затвори барове, нощни клубове и фитнеси след скок на заразените

Правителството на Израел наложи още веднъж редица ограничавания, с цел да се бори със скок на инфектираните с новия ковид (COVID-19), като затвори питейните заведения, нощните клубове, фитнес залите и конгресните и конферентните зали , оповестява " Ройтерс ".

По време на особено съвещание на кабинета, на което се взе решение по отношение на ограниченията, министър председателят Бенямин Нетаняху настоя, че Израел би трябвало да обърне курса на рецесията , подбудена от новия ковид, с цел да избегне по-голяма обсада.
 193 нови случаи на COVID-19 в Израел
193 нови случаи на COVID-19 в Израел

Един човек е умрял

" Пандемията се популяризира - това е ясно като бял ден. Тя се усилва стремглаво всеки ден и влачи със себе си, обратно на това, което ни беше казано, диря от сериозно заболели пациенти ", акцентира Нетаняху.

В известие на израелското държавно управление се споделя, че с изключение на незабавното затваряне на питейни заведения, нощни клубове, фитнес зали, конферентни и конгресни зали и културни събития, броят на вечерящите в заведенията за хранене ще бъде стеснен до 20 души на закрито и 30 души навън .

Посещенията в синагоги също бяха лимитирани до 19 богомолци , а рейсовете ще могат да транспортират единствено до 20 пасажери , се прецизира в известието.

След като значително ограничи разпространяването на ковид през май и наново отвори учебните заведения, плажовете и компаниите, Израел беше обиден от внезапно повишаване на инфектираните през последните седмици .

Често срещани са сцените на израелци, които подценяват рестриктивните мерки за обществено разграничаване и заповедите да се носят маски на открито.

В Израел от началото на епидемията инфектираните с новия ковид са общо над 30 000 души, като от тях 332 души са умряли .

Палестинските управляващи в окупирания Западен бряг постановиха цялостна обсада в петък, откакто новозаразените там се усилиха. Общо в Западния бряг са регистрирани близо 4 300 инфектирани, като от тях са умряли 16 души, както 72 инфектирани в Ивицата Газа, където е умрял един човек.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР