Правителството на Италия разпореди поставяне под карантина на 25% от

...
Правителството на Италия разпореди поставяне под карантина на 25% от
Коментари Харесай

Италия постави под карантина четвърт от населението

Правителството на Италия разпореди слагане под карантина на 25% от популацията (16 млн.), като мярка против ковид, оповестиха организациите. Засегната е обширна зона в северната част на страната от икономическата столица Милано до Венеция. Блокадата ще продължи до 4 април. Досега единствено към 50 000 души в Северна Италия бяха наранени от карантината. " Това е невиждана мярка. Ще спрем епидемията ", разгласи италианският министър председател Джузепе Конте. Затварят се спортните зали, басейните, музеите и ски курортите. Ресторанти и кафенета могат да останат отворени, само че клиентите би трябвало да седят на разстояние най-малко метър един от различен. Страната стартира да набира пенсионирани лекари против гърмежа на епидемията. Само в събота броят на умрелите скочи с 36 до 233 души, а броят на инфектираните означи еднодневен връх от 1477, достигайки 5883. Италия е втора по смъртни случаи след отвън Китай и е третата с най-вече инфекции след Китай и Южна Корея.

Нови два случая на ковид са регистрирани в Северна Македония, съобщи организация МИА. Двамата пациенти са фамилна двойка, която се върнала от Италия. Досега в страната имаше единствено един случай на ковид. Още два случая на заразяване бяха доказани и в Румъния, които освен това не напускали страната. Става въпрос за две девойки на 15 и 16 години. Така заболелите са 11 души.

В Унгария държавно управление анулира празничната гала в Будапеща на 15 март поради националния празник, в страната има 5 пет случая на инфекцията. В прилежаща Австрия броят на инфектираните доближи 104 души, като в събота по обед те са били 79 пациенти. Четири нови случая на възпаление има във Финландия, общият брой на заболелите е 23. Във Франция починаха още 5 души от инфекцията, като общият брой на жертвите доближи 16, на интензивно лекуване са подложени 45 души

В Съединени американски щати губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разгласи изключително състояние, откакто инфектираните в щата се нараснали от 21 на 76 души, а 10 са признати в болница. Извънредно състояние бе оповестено преди три дни и в щатите Вашингтон и Тексас. Междувременно президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще продължи обществените си прояви, макар инфекциите в столицата на Съединени американски щати и в щата Мериленд. В събота вечер бе открит първият случай на ковид във Вашингтон.

В Китай за пръв път от началото на епидемията не бяха регистрирани нови случаи на болестта отвън нейния епицентър в провинция Хубей. През последното денонощие бяха регистрирани 44-те нови инфекции, само че от тях 41 са в Хубей, а в три от случаите пациентите са били в други страни. Китай регистрира и 27 нови смъртни случая, с което общият им брой за цялата страна доближи 3097. Запазва се наклонността за понижаване на новите инфекции, само че се усилват случаите на китайци, прихванали болестта в чужбина.

По света коронавирусът удари над 100 000 души, умрелите са 3500 пациенти от 95 страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР