Правителството на Испания възнамерява да започне процедура за пренасянето на

...
Правителството на Испания възнамерява да започне процедура за пренасянето на
Коментари Харесай

Испания ще пренесе Франко в друг гроб

Правителството на Испания има намерение да стартира процедура за преместването на тленните остатъци на диктатора Франсиско Франко (1892-1975) отвън монументалния комплекс " Долината на падналите " край Мадрид, съобщи БГНЕС.
Очаква се на 24 август, когато е първото след лятната почивка съвещание на Министерския съвет на Испания, държавното управление да започва нужната процедура. Засега е мъчно да се дефинира по кое време съответно ще бъде осъществена ексхумацията на диктатора.
Властите в Испания оповестиха за желанията си да пренесат останките на Франко през юни тази година. Предишното испанско държавно управление на консервативната Народна партия, ръководено от Мариано Рахой, отхвърляше да извърши решението на Народното събрание от май 2017 година за преместване на останките.
Франко беше отпред на Испания в годините сред 1939 и 1975. Той умря в болница в Мадрид на 82-годишна възраст от сърдечен удар. Намиращият се покрай Мадрид негов гроб продължава да разделя страната. Не е изцяло ясно къде ще бъдат преместени останките на диктатора. Семейната гробница на семейството Франко се намира в гробището " Пардо ", покрай Мадрид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР