Правителството на Испания планира да разположи в автономната област Каталуния

...
Правителството на Испания планира да разположи в автономната област Каталуния
Коментари Харесай

Мадрид ще разположи в Каталуния допълнителни сили за сигурност заради изборите

Правителството на Испания възнамерява да разположи в самостоятелната област Каталуния многочислени елементи от службите за сигурност поради идните в неделя парламентарни избори в кралството, съобщи ДПА.

През последните няколко седмици в Каталуния постоянно има митинги, съпроводени с принуждение. Демонстрациите са във връзка присъдите против каталунски сепаратистки водачи поради опита за обособяване на региона от Испания.

В добавка към осемте хиляди чиновници в районната каталунска полиция още към 4500 души от националната полиция и цивилната армия ще обезпечават реда, написа вестник " Паис ", като се базира на централните управляващи.

През октомври Върховният съд на Испания дефинира присъди до 13 години затвор за деветима водачи на каталунското придвижване за самостоятелност. Обвиненията против тях бяха за организирането на противозаконен референдум за обособяване на Каталуния от Испания. След разгласяването на присъдите в региона има непрекъснато демонстрации.

През април т.г., юни 2016-а и декември 2015 година в Испания имаше парламентарни избори, само че те създаваха единствено държавни управления на малцинството. Затова в неделя испанските гласоподаватели още веднъж ще би трябвало да гласоподават. Анкетите сочат победа на социалистите на премиера Педро Санчес, само че тя ще бъде незадоволителна за болшинство, т.е. чака се повтаряне на обстановката след вота през април, заяви ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР