Правителството на Испания обяви днес нов план за преки помощи

...
Правителството на Испания обяви днес нов план за преки помощи
Коментари Харесай

Испания с помощи за още 9 млрд. евро заради войната Украйна

Правителството на Испания разгласи през днешния ден нов проект за директни помощи в размер на девет милиарда евро за намаляване последствията от украинския спор върху испанското общество, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Мерките бяха утвърдени в миг на увеличение на инфлацията.

Премиерът Педро Санчес показа проекта на конференция в Мадрид. Новите 9 милиарда евро се прибавят към към този момент приложени ограничения през март в размер на 6 милиарда евро. До края на годината директните помощи ще възлязат на общо 15 милиарда евро, което е над един процентен пункт от Брутният вътрешен продукт на страната.

Правителството също така удължи до 31 декември, т.е. с 6 месеца, в началото плануваните за 3 месеца облекчения поради последствията от спора в Украйна. Сред тях е и намаляването с 20 евроцента от цената на литър гориво.

Правителството също по този начин реши да има и директна помощ от 200 евро за самостоятелните служащи и безработните, както и ново понижаване на Данък добавена стойност за електрическата енергия, което е второто за по-малко от година, от 10 на 5 %.

Правителството реши и увеличение с 15 % на пенсиите, включително и тези за неработоспособност.

В страната инфлацията през май беше 8,7 %, напомня Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР