Правителството на Испания е взело първите предохранителни мерки срещу повторното

...
Правителството на Испания е взело първите предохранителни мерки срещу повторното
Коментари Харесай

Мадрид взема мерки срещу избирането на Пучдемон за премиер на Каталуня

Правителството на Испания е взело първите предохранителни ограничения против повторното избиране на Карлес Пучдемон за районен министър председател на Каталуня. Това съобщи през днешния ден вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамария, представена от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Бившият каталунски водач се намира в Брюксел, с цел да избегне арест в Испания поради оповестената през октомври от него самостоятелност на североизточната област. В понеделник ръководителят на новоизбрания каталунски парламент номинира още веднъж Пучдемон за районен министър председател.

" Текущите условия не разрешават неговото избиране ", сподели Сантамария на конференция в Мадрид. Тя акцентира обстоятелството, че против Пучдемон има испанска заповед за арест, и заяви, че държавното управление е поискало от Държавния съвет, върховен съвещателен орган, да реши дали да се оспорва в Конституционния съд номинацията на Пучдемон. Ако отговорът е е позитивен, Конституционен съд ще бъде сезиран неотложно съобщи Сантамария.

Първото гласоподаване за избор на министър председател на каталунското държавно управление би трябвало да се състои не по-късно от 31 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР