Правителството на Ирландия планира да утвърди план за транспортиране на

...
Правителството на Ирландия планира да утвърди план за транспортиране на
Коментари Харесай

Ирландия планира да изнесе запасите си от петрол от Великобритания, заради Brexit


Правителството на Ирландия възнамерява да утвърди проект за превозване на 200 хиляди тона нефтени ресурси на страната от територията на Англия на територията на личната си страна, или на други страни от Европейски Съюз по отношение на Brexit, оповестява Sunday Independent, базирайки се на собствен източник.

Както написа изданието, решението за превозване е от съображения за национална сигурност.
Правителството възнамерява да прибегне към сходни ограничения, поради непредвидени условия, които могат да зародят във връзка н излизането на Англия от Европейски Съюз.

Планира се държавното управление дефинитивно да утвърди решение за прехвърлянето на петрол и нефтопродукти на съвещанието на държавното управление в сряда, е съобщил източникът.

По данни на изданието, петролните ресурси на Ирландия съставляват 1,5 млн. тона, 500 хиляди, от които се съхраняват във Англия, Нидерландия, Дания и Испания.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, което е две години след старта на Brexit, за който британците гласоподаваха на референдум през юни от 2016 година Сега сред Англия и Европейски Съюз текат договаряния за изискванията на напускането на страната, само че остават още доста нерешени въпроси.

Междувременно министър председателят на Англия Тереза Мей разгласява в Daily Mail публикация в поддръжка на позицията си за Brexit, окачествявайки я като само вярна.

Тя отбелязва, че не вижда „ различно комерсиално съглашение, което би могло в бъдеще да сработи и което би отразявало отговорностите за Северна Ирландия, би запазило конституционната целокупност на Англия и би приложило резултатите от референдума “. „ Но нашата договорка за Brexit реализира точно това и тя може да сработи “, счита министър председателят.

По думите й, Brexit възстановяван националния суверенитет на Англия и дава опция на английското държавно управление да взема решение кой да идва в страната, на английския парламент да приема законите си, а на английския съд да ги извършва.

Както декларира министър председателят, Brexit поставя завършек на членския импорт на страната за Брюксел и дава опция за консумиране на тези средства за вътрешни предпочитани задания, да вземем за пример, като опазването на здравето.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР