Правителството на Ирак сформира комитет, който да подготви закриването на

...
Правителството на Ирак сформира комитет, който да подготви закриването на
Коментари Харесай

Ирак закрива антитерористичната коалиция на САЩ в страната

Правителството на Ирак образува комитет, който да приготви закриването на задачата на ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция в страната. Това разгласи кабинетът на премиера Мохамед Шия ал-Судани, оповестява " Ройтерс ".

Изявлението на Судани пристигна ден, откакто. Атаката провокира яд измежду обвързваните с Иран групировки, които желаеха държавното управление да приключи наличието на обединението в Ирак.

" Правителството дефинира датата за началото на двустранния комитет за реализиране на договорености за дефинитивно преустановяване на наличието на интернационалните съдружни сили в Ирак ", показват от кабинета на Судани.

Комитетът ще включва представители на военната коалиция.

Американската войска нанесе удара през вчерашния ден като възмездие против, заяви Пентагонът.
 Атака с дрон умъртви четирима бойци на проиранската милиция в Ирак
Атака с дрон умъртви четирима бойци на проиранската милиция в Ирак

Групата упрекна Съединени американски щати и се закани да отмъсти

Съединените щати имат 900 бойци в Сирия и 2500 в Ирак на задача, която те настояват, че има за цел да поучава и подкрепя локалните сили, опитващи се да предотвратят възраждането на " Ислямска страна ", която през 2014 година завладя огромни елементи от двете страни, само че в последна сметка бе победена.

Свързани с Иран милиционерски групировки в Ирак и Сирия се опълчват на акцията на Израел в линията Газа и държат Съединени американски щати отчасти виновни за нея.

Судани има стеснен надзор върху някои подкрепяни от Иран фракции , от чиято поддръжка се нуждаеше, с цел да завоюва властта преди година и които в този момент образуват мощен блок в неговата ръководеща коалиция.

" Подчертаваме нашата твърда позиция за преустановяване на съществуването на интернационалната коалиция, откакто оправданията за нейното битие са завършили ", съобщи Судани.

Вчера за двете детонации в Иран, които и раниха десетки по време на гала в памет на висшия пълководец Касем Солеймани.
 Съединени американски щати отвърнаха на ударите против базата им в Ирак
Съединени американски щати отвърнаха на ударите против базата им в Ирак

Атакувани са подкрепяни от Иран групировки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР