Правителството на Ирак осъди въздушните удари на САЩ срещу иракски

...
Правителството на Ирак осъди въздушните удари на САЩ срещу иракски
Коментари Харесай

Ирак видя ясен враждебен акт в ударите на САЩ

Правителството на Ирак осъди въздушните удари на Съединени американски щати против иракски военни позиции и ги назова " очевиден неприятелски акт ".

По данни на Багдад офанзивите са умъртвили един военнослужещ и са ранили 18 други души.

Правителството осъди ударите на Съединени американски щати като " недопустимо нарушаване на суверенитета на Ирак ", като в същото време акцентира, че офанзивите на въоръжени групи против военни бази, в които се намират съветници на ръководената от Съединени американски щати коалиция, са враждебни дейности и нарушават суверенитета на Ирак. Това излиза наяве от изказване на държавното управление, съобщи Reuters.

Два източника от иракските служби за сигурност оповестиха, че през нощта  са насочили към централата на иракската въоръжена формация Катаиб Хизбула в иракския град Хила, южно от Багдад.

Един войник от Катаиб Хизбула е погубен, а 16 са ранени, настояват два източника от сигурността, поискали анонимност.

Съединените щати имат 900 бойци в Сирия и 2500 в Ирак на задача, която съгласно тях има за цел да поучава и подкрепя локалните сили, опитващи се да предотвратят възраждането на Ислямска страна, която през 2014 година завладя огромни елементи от двете страни, преди да бъде победена.
 Джихадисти нападнаха база на Съединени американски щати в Ирак
Джихадисти нападнаха база на Съединени американски щати в Ирак

Поредна офанзива с дрон за последните месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР