Правителството на Индия разкритикува Twitter относно прилагането на своя етикет

...
Правителството на Индия разкритикува Twitter относно прилагането на своя етикет
Коментари Харесай

Twitter маркира публикации за COVID-19 на индийски политици като дезинформация

Правителството на Индия разкритикува Twitter по отношение на използването на своя етикет „ манипулирани медии “ върху изявленията на някои високопоставени индийски политици по отношение на напъните за битка с COVID-19, както стана ясно от петък. Правителството на страната изиска от Twitter да отстрани етикетите, заявявайки, че използването им визира имиджа на платформата като „ неутрална и безпристрастна “.

Правителството изпрати уведомление до Twitter два дни откакто приложи етикета „ манипулирана медия “ към обява на Самбит Петра, ръководеща индийската партия BJP. Патра съобщи в обявата, която наподобява е била изтрита (не е ясно дали от Twitter или от автора), че конгресът на опозиционната партия е употребявал „ инструментариума на цифровите мрежи “ в опити да подкопае държавното ръководство в средата на пандемията от ковид.

Партията BJP упрекна партията в Конгреса, че е употребила отрицателен PR в обществените мрежи, с цел да навреди на министър-председателя Нарендра Моди, предават от Times of India, само че партията в Конгреса твърди, че BJP манипулира публичното мнение, както и че е популяризирала подправена версия на формален проект за деяние по време на пандемията. Индийската организация за инспекция на фактите  Alt News откри, че изображенията на по този начин наречения „ проект за възобновяване от Коронавирус “, които Патра и други политици са разгласили в Twitter, съдържат някои фалшифицирани данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР