Правителството на Хонконг обяви края на официалната карантина, която беше

...
Правителството на Хонконг обяви края на официалната карантина, която беше
Коментари Харесай

След две години Хонконг разхлаби ковид ограниченията

Правителството на Хонконг разгласи края на формалната карантина, която беше наложителна за влизащите в страната. Това се случва след повече от две години и половина непоколебим надзор поради ковид пандемията, съобщи Си Ен Ен.

Съгласно новите правила, които ще влязат в действие от 26 септември, идващите пасажери ще би трябвало да се самонаблюдават за признаци на коронавирус в продължение на три дни. Правителството на Хонконг е изправено пред забележителен напън от бизнеса и здравеопазването да разхлаби ограниченията на фона на неуверената стопанска система, отлив на чужденци и опасения, че финансовият център на Азия изостава в разхлабването на ограниченията.

Главният админ на Хонконг Джон Лий сподели по време на пресконференция през днешния ден, че броят на инфектираните в града се е нормализирал, което разрешава премахването на карантината. 

По време на тридневния интервал на самонаблюдение новопристигащите ще бъдат оцветени в кехлибарено в цифровата здравна система на Хонконг, което ще им попречи да влизат в места като питейни заведения или заведения за хранене. Те ще би трябвало да създадат PCR проби на втория, четвръртия и шестия ден след идването си, както и бърз антигенен тест всеки ден в продължение на седем дни след идването си.

Разхлабването в политиката на Хонконг идва, откакто Япония разгласи, че ще отвори още веднъж границите си от 11 октомври и откакто Тайван съобщи, че има за цел да анулира наложителната си карантина на 13 октомври.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР