Правителството на Холандия обяви, че няма да съветва гражданите да

...
Правителството на Холандия обяви, че няма да съветва гражданите да
Коментари Харесай

Холандия няма да съветва да се носят маски

Правителството на Холандия разгласи, че няма да поучава жителите да носят маски за закъснение разпространяването на ковид, защото не е потвърдена успеваемостта им, осведоми " Ройтерс ".

Решението е оповестено от министъра на опазването на здравето Тамара ван Арк след обзор на Националния институт по опазване на здравето. Вместо това държавното управление ще търси по-добро съблюдаване на разпоредбите за обществена отдалеченост след ново нарастване на случаите тази седмица, акцентира министърът на конференция в Хага.

" Тъй като от здравна позиция не е потвърдена успеваемостта на маските, кабинетът реши, че няма да е наложително носенето на маски на национално равнище ", разгласи Ван Арк.

Решението е в несъгласие с наклонността в множеството европейски страни, където маските са наложителни в закрити пространства и на всеобщи мероприятия.

Директорът на Националния институт по опазване на здравето Яп ван Дисел съобщи, че организацията е осведомена с проучванията, които демонстрират, че маските оказват помощ за ограничение разпространяването на ковид, само че не е уверена, че ще оказват помощ в Холандия. Той счита, че носенето на маски е погрешно, защото в композиция с неспазване на ограниченията за обществена отдалеченост има възможност да се усили рискът от разпространяване на вируса.

В момента носенето на маски в Холандия се изисква единствено в публичния превоз и по летищата.

Случаите на ковид в Холандия се усилиха с 1329 през последната седмица - растеж от повече от 1/3.

Заразените се усилват от 1 юли, когато държавното управление разхлаби ограничаващите ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР