Правителството на германския канцлер Ангела Меркел реши вчера да не

...
Правителството на германския канцлер Ангела Меркел реши вчера да не
Коментари Харесай

Берлин планира да отмени "данък солидарност" за повечето германци

Правителството на немския канцлер Ангела Меркел реши през вчерашния ден да не удържа към този момент налог " взаимност " на множеството данъкоплатци, съобщи " Ройтерс ".

Данъкът бе въведен след обединяването на Германия. Целта му бе преди всичко да поддържа икономическото развиване на по-бедните източни провинции, влизащи в състава на тогавашната Германска демократична република до рухването на Берлинската стена през ноември 1989 година.

Според проектозакона, направен от финансовия министър Олаф Шолц, към 90 % от данъкоплатците от 2021 година към този момент няма да би трябвало да заплащат налога в размер 5.5 %, който е добавен към подоходния налог. За още 6.5 % от данъкоплатците данъкът ще бъде понижен.

" Днес е значим ден по пътя на приключването на немското обединяване. Разходите по обединяването значително свършват ", уточни Шолц в изказване.

Правителството на Меркел не е взимало нови заеми от 2014 година с помощта на извънредно дълго траялия цикъл на напредък, рекордно високата претовареност, постоянните доходи от налози и ниските лихви. Със усилването на опасенията от криза след свиването на стопанската система през второто тримесечие има от ден на ден апели вкъщи и в чужбина държавното управление да обезпечи спомагателни бюджетни тласъци.

Само хората с най-високи приходи ще продължат да заплащат налога напълно. Шолц сподели, че държавното управление ще разиска това състояние в бъдеще, само че даде ясно да се разбере в изявление за телевизия А Ер Де, че в този момент не е моментът най-богатите да получават данъчни отстъпки.

С съдружното съглашение от 2018 година консерваторите на Меркел и социалдемократите на Шолц се споразумяха за понижаване на данъчното задължение за междинната класа.

Възможно е проектозаконът, който беше горещо дискутиран в държавното управление, да претърпи промени, защото влиза в Народното събрание. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР