Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро

...
Правителството на Германия взе решение са отдели 1 млрд. евро
Коментари Харесай

Германия стимулира с 1 млрд. евро производството на батерии за електромобили

Правителството на Германия взе решение са отдели 1 милиарда евро за консорциум, който има желание да стартира да създава акумулаторни акумулатори за електрически автомобили. Част от инвестицията ще бъде ориентирана за проучване и разработка на нови технологии, като задачата е да се понижи зависимостта на немските автомобилни производители от снабдители на акумулатори от Азия.
С развиване на производството на акумулатори в цялата страна държавното управление ще сътвори нови работни места, чийто брой стартира да понижава, откакто множеството автомобилни компании понижиха моторите с вътрешно горене. Оказва се, че Германия е прекомерно подвластна от автомобилната промишленост, която на собствен ред зависи от моторите с вътрешно горене. А това може да докара до съществени финансови загуби за бъдеще.
Съобщава се още, че немските производители, измежду които съществена роля играят Volkswagen и Daimler, към този момент договарят с разнообразни локални компании за построяването на цех за произвоство на акумулатори в изочната част на Германия. Сред фирмите, с които се водят диалози, са ARTA Microbattery, Ford-Werke GmhB и химическият колос BASF.
Повечето специалисти са на мнение, че самодейността на държавното управление на Германия е много закъсняла. Причината е, че Европа съществено изостава от Азия, където колоси като LG Chem и Samsung SDI от дълго време създават акумулатори за автомобилни производители от целия свят. А китайската компания Contemporary Amperex Technology към този момент е и най-големият производител на акумулатори за електрически автомобили в целия свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР