Правителството на Германия ще върне ДДС за ресторантите на нивата

...
Правителството на Германия ще върне ДДС за ресторантите на нивата
Коментари Харесай

Германия връща 19 процента ДДС в ресторантите

Правителството на Германия ще върне Данък добавена стойност за заведенията за хранене на равнищата отпреди пандемията, повишавайки го от сегашните 7% върху храната на 19%, заяви Ройтерс като сепозова на свои източници.

При въвеждането си мярката беше планувана до края на 2024 г.

Данъкът беше понижен по време на енергийната рецесия и пандемията от COVID-19, с цел да се помогне на бизнеса да се оправи с отлива на клиенти. Предстои окончателното решение да се вземе, защото договарянията за проектобюджета за 2024 година не престават. Очаква се бюджетът да бъде признат от Народното събрание при започване на декември.

Коалиционното държавно управление ще се откаже от плануваните съкращения на родителските надбавки за хората с по-високи приходи, сподели депутатът от социалдемократите Феликс Дьоринг.

Кабинетът планираше да понижи на половина лимита на приходите за двойки, които имат право да получават обезщетение за наставнически отпуск от 300 хиляди на 150 хиляди евро.

Въпреки това, по време на договарянията в четвъртък държавното управление се съгласи лимитът да падне до 200 хиляди евро от 1 април 2024 година и до 175 хиляди евро от 1 април 2025 г.

Междувременно висшият немски съд забрани на държавното управление да похарчи останалите пари за справяне с пандемията за ограничения за битка с климатичните промени.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР