Правителството на Германия се съгласи да изтегли войските си от

...
Правителството на Германия се съгласи да изтегли войските си от
Коментари Харесай

Германия също изтегля войските си от Мали

Правителството на Германия се съгласи да изтегли войските си от Мали от лятото на идната година. Това съобщи държавен източник, представен от " Ройтерс ".

По-рано " Шпигел " заяви, че военните би трябвало да се изтеглят до май 2024 година

Берлин разположи към 1000 бойци в Мали, множеството от тях наоколо до град Гао в северната част на страната. Тяхната съществена задача е да съберат разузнаване за мироопазващата задача на Организация на обединените нации (MINUSMA).

за известно време заради разногласия с ръководещата военна хунта в Бамако и идването на съветските сили в Гао, което усили безпокойството на Берлин от възходящото съветско военно наличие в Мали.

През април висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел разгласи, че част от образованието си на въоръжените сили на Мали. Причината са неналичието на гаранции от управляващите в Мали, че съветските военни реализатори няма да се намесват в работата.
 Германия не се отхвърля от задачата на Организация на обединените нации в Мали
Германия не се отхвърля от задачата на Организация на обединените нации в Мали

Страната ще приключи присъединяване си в подготвителната задача на Европейски Съюз

Решението ускори интернационалната угриженост по отношение на дълголетието на мироопазващата задача на Организация на обединените нации (MINUSMA) и задачите на Европейския съюз EUTM и EUCAP, откакто Франция и нейните съдружници по-рано тази година.

В средата на ноември Англия стана следващата западна страна, решила да изтегли силите си от африканската страна, обявявайки, че ще прибере своите 300 бойци от MINUSMA.
 Европейски Съюз стопира задачи в Мали поради Русия и
Европейски Съюз стопира задачи в Мали поради Русия и " Вагнер "

Въпреки че Москва отхвърля непозволени дейности

Преходното държавно управление на Мали, което пое властта посредством боен прелом през 2020 година, се бори с ислямистки бойци и притегли помощта на частни военни реализатори, принадлежащи към съветската формация " Вагнер ".

От своя страна Русия отхвърля каквито и да било непозволени дейности в Мали или в която и да е друга страна, където работи " Вагнер ". Президентът Владимир Путин сподели, че имат право да работят и да преследват своите ползи на всички места по света, стига да не нарушават съветското законодателство. И Мали, и Русия по-рано обявиха, че " Вагнер " не е формирана от наемници, а обучители, помагащи на локалните войски с съоръжение, закупено от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР