Правителството на Германия обмисля дали да задължи родителите да ваксинират

...
Правителството на Германия обмисля дали да задължи родителите да ваксинират
Коментари Харесай

Германия обмисля задължителни ваксини

Правителството на Германия обмисля дали да задължи родителите да имунизират децата си против дребна шарка на фона на увеличаващия се брой случаи на заразната болест. Италия към този момент се реши на сходна стъпка по същата причина.

Според здравните специалисти в страната децата не би трябвало да заплащат " безотговорните неточности на родителите си ". По въпроса работи експертна група дружно с министъра на опазването на здравето Йенс Шпан и упованията са напълно скоро да бъде открито решение.

Италия към този момент вкара наложителните имунизации. Преди да бъдат записани в детска градина или учебно заведение, децата би трябвало да са имунизирани против варицела, морбили, заушка, рубеола и полиомиелит.

Предвидени са и съществени санкции. Ако възпитаник е без съответните ваксини, родителите рискуват до 5 000 евро санкция. Децата под 6-годишна възраст могат да бъдат връщани от образователното заведение.

Причина за активизиране на акциите за имунизиране са зачестилите случаи на дребна шарка. По данни на Световната здравна организация през 2017 година заболеваемостта се е нараснала с 30 на 100 в международен мащаб.

Тенденцията е изключително сериозна в Европа, където през 2017 година има регистрирани близо 24 хиляди случаи на болестта, до момента в който през 2016-а броят им е е малко над 5 200.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР