Правителството на Германия иска стабилни отношения с Руската федерация. Двете

...
Правителството на Германия иска стабилни отношения с Руската федерация. Двете
Коментари Харесай

Аналена Бербок заяви, че страната й иска стабилни отношения с Русия

Правителството на Германия желае постоянни връзки с Руската федерация. Двете страни имат дълъг лист с тематики за разискване. Това е споделила външният министър на Германия Аналена Бербок, която отива за договаряния в Киев, а оттова - в Москва.

" По време на моите договаряния в Москва за мене е значимо да показва позицията ни. Новото федерално държавно управление желае подробни и постоянни връзки с Русия. Списъкът с конфликтни тематики, за които ние би трябвало да приказваме, е дълъг ", е споделила тя. Говорейки  за значимите въпроси в двустранните връзки, Бербок изброява такива сфери, като просвета, просвета, търговия, възобновими източници на сила и битката с промените в климата.

" За нас е изключително значимо съдействието сред гражданските общества. Аз също по този начин желая да си поговоря с моите съветски сътрудници за тези благоприятни условия и за това, по какъв начин ние можем да създадем условия за тяхното по-ефективно потребление ", е отбелязала шефът на външнополитическото ведомство на Германия. При това тя прецизира, че " деликатно ще слуша своите соъбеседници, както в Москва, по този начин и в Киев ". " Но също по този начин аз с пределна ясноста ще обясня позицията, която ние дружно имаме в Европейски Съюз, G7 и в трансатлантическия алианс ", е подчертала Бербок.

Тя е декларирала, че държавното управление на Германия е готово за сериозен разговор с Русия по въпросите на сигурността в Европа, само че ние няма да отстъпим от правилата си. 

" Ние сме подготвени за сериозен разговор за взаимни договорености и стъпки, които ще дадат на всички в Европа повече сигурност, включително и на Русия ", е споделила Бербок. „ Но ние не можем и няма да отстъпваме от главните правила в Хелзинкските съглашения ". Към тях се  отнасят ненарушимостта на границите, правото на избор за участие в алианса и отвод от потреблението на закани като средство за политика, е споделила Бербок. " И ние сме изпълнени с решителност да отреагираме, в случай че Русия тръгне по пътя на ескалацията ", е отбелязала външният министър на Германия.

На 17 януари Бербок ще посети Киев, където ще организира договаряния с украинския  президент Владимир Зеленски и своя сътрудник Дмитрий Кулеба. През втората половина на деня та ще се насочи в Москва, където на 18 януари ще се срещне с министъра на външните работи на Русия  Сергей Лавров. В диалога ще бъде разисквана обстановката в Донбас, напрежението на руско-украинската граница и двустранните връзки.

Пътуването на Бербок в Украйна и в Русия е първото й като министър на външните работи на Германия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР