Правителството на Германия харчи за издръжката на разположените на територията

...
Правителството на Германия харчи за издръжката на разположените на територията
Коментари Харесай

Германия харчи стотици милиони евро за издръжка на американските войски

Правителството на Германия харчи за издръжката на разположените на територията на Федерална Република Германия американски войски стотици милиони евро, оповестява телевизия ARD.
По данни на немското Министерство на финансите, през последните седем години държавното управление е заделило за прехрана на американските войски повече от 240 милиона евро. Средствата са изразходвани, апропо, за пенсии на някогашни сътрудници и за прилагане на имоти и здания.
За интервала 2012-2019 година Федералното държавно управление е похарчило 480 милиона евро за строителни действия на военни обекти за НАТО-вските сътрудници в Германия, само че на практика те са изразходвани напълно за Съединени американски щати.
Според документите на финансовото ведомство, от 2012 година на територията на Федерална Република Германия са извършени 882 военни учения на американските войски.
Неотдавна телевизия ARD цитира посланика на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел, че Съединените щати може да предислоцират част от американските военни от Германия в Полша.
Причината за това била, че Федерална Република Германия към момента не е нараснала разноските си за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт. Американската посланичка в Полша, на собствен ред, написа в обществените мрежи, че Полша извършва своите задължения към НАТО във връзка с разноските за защита, а Германия – не. Тя съобщи, че би приветствала вероятно решение за пренасяне на американските войски от Германия в Полша.
В свое изявление преди два дни министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович съобщи, че Полша не поддържа допустима предислокация на своя територия на американските войски от Германия. Според него, американските военни в Германия способстват и за сигурността на Полша и се „ намират в запас, в случай че Полша бъде нападната от Русия ”.
В Германия се намират максимален брой американски военни спрямо други европейски страни.. Общата им бройка е 35 000 души, от които 17000 американски и 12000 немски жители..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР