Правителството на ГЕРБ, срещу което 18 дни има протести и

...
Правителството на ГЕРБ, срещу което 18 дни има протести и
Коментари Харесай

Кабинетът излива 2 млрд. лв. в мерки срещу коронакризата

Правителството на ГЕРБ, против което 18 дни има митинги и искане за оставка, разгласи, че ще налее 2 милиарда лева в социално-икономически ограничения за справяне с проблемите, подбудени от пандемията поради ковид. Както бе дадено при оповестяването на ремонта на кабинета те бяха обявени в понеделник от премиера Бойко Борисов.

" Засега няма да теглим заеми, а ще употребяваме мазнинките от фискалния запас ", разгласи министър председателят пред публицисти.

В идващите три месеца пенсионерите ще получат по 50 лева, което ще коства 318 млн. лева Помощи ще получат и хронично заболели. 122 млн. лева ще се дадат за персонални асистенти. Медицинските лица, които работят на първа линия в битката с Covid-19, ще получават по 1000 лева в допълнение, което е 67 млн. лева в допълнение.

Увеличават се заплащания за нощен труд, от 9 на 12 лева се подвига от 1 август минималното обезщетение за безработица, както и с три месеца се подвига времето за прилагане на обезщетение за безработица при минимално обезпечаване, разгласи Борисов.

1 милиарда лева ще се налеят в бизнеса. 9.5 млн. лева са планувани за поощряване на вложенията под формата на създаване на пътна и канализационна инфраструктура за планове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР