Правителството на Гърция увеличава черния списък“ от държави, от чиито

...
Правителството на Гърция увеличава черния списък“ от държави, от чиито
Коментари Харесай

Гърция добавя още страни към списъка с изискване за PCR тестове

Правителството на Гърция усилва „ черния лист “ от страни, от чиито поданици ще изисква негативен PCR тест за влизане в страната. От през днешния ден това ще се отнася и за идващите от Швеция, Белгия, Испания, Холандия и Чехия, заяви Ройтерс.

Досега в листата бяха България, Румъния, Обединените арабски емирства, Малта.

Междувременно единствената сухопътна граница, отворена за туристи остава Кулата-Промахон, като всички преминаващи би трябвало да показват резултати от авансово изработен тест.

Затягането на контрола идва след скок на новите случаи с Covid-19 и влиза в действие от 17 август. Изискваният тест не може да бъде по-стар от 72 часа преди влизането в страната. В неделя Гърция регистрира най-високия дневен брой на инфектирани от началото на епидемията - 203 души. Общият брой на болестите в страната е близо 6000, откогато в края на февруари бе регистриран първият случай.

Правителството също предприе прекратяване на обществени събирания, в това число концерти, на които публиката не е ситуирана на седалки.

На фона на последните епидемиологични данни, които демонстрират повишение на инфекциите с Covid-19, държавното управление също по този начин разгласи, че заведенията за хранене и питейните заведения в Крит, Солун, Халкидики и островите Миконос, Парос, Санторини, Антипарос, Закинтос и Кос към този момент не могат да работят от среднощ до 07:00 ч.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР