Правителството на Гърция ще определи максимална цена за молекулярни PCR

...
Правителството на Гърция ще определи максимална цена за молекулярни PCR
Коментари Харесай

Гърция слага таван на цените на тестовете за коронавирус

Правителството на Гърция ще дефинира оптималната цена за молекулярни PCR и бързи антигенни проби, провеждани в частни клиники и лаборатории, заяви в петък генералният секретар по търговията и отбраната на потребителите Панайотис Стампулидис, представен от електронното издание на вестник Kathimerini.
Ценовата граница за PCR тест ще бъде избрана на 40 евро, а за бърз антигенен тест - 10 евро, сподели той пред публицисти на постоянния брифинг за пандемията.
Решението ще бъде включено в изменение, което ще бъде импортирано от Министерството на развиването през идващите дни.
В същия брифинг професорът по педиатрия и инфекциозни заболявания от Националния и Каподистрийски университет в Атина Вана Папаевангелу съобщи, че експертната комисия, съветваща държавното управление по въпросите на пандемията, към момента не обмисля последователното унищожаване на ограничаващите ограничения, наложени за ограничение на разпространяването на вируса, съобщи "Фокус ".
„ Облекчаването на % на равнището на заразяване е по-бавно от това, което чакахме “, сподели тя и добави, че 86% от интензивните отделения в страната са запълнени.
Заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас дефинира 18 района в страната с максимален вирусен товар: Пела, Драма, Солун, Гревена, Флорина, Пиерия, Иматия, Серес, Лариса, Кукуш, Халкидики, Магнезия, Ксанти, Кардица, Марица, Кавала, Родопи и Трикала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР