Правителството на Гърция планира да създаде два нови лагера на

...
Правителството на Гърция планира да създаде два нови лагера на
Коментари Харесай

Гърция създава два нови транзитни мигрантски лагера

Правителството на Гърция възнамерява да сътвори два нови лагера на континенталната част, където да се настаняват мигранти и бежанци, трансферирани от пренаселените уреди на островите, като споделя, че новите звена ще бъдат краткотрайни, служещи единствено като „ директни “ центрове.


Първият от двата лагера ще бъде ситуиран в излязла от приложимост военна база в Каравомилос в региона на Фтиотида, а вторият ще бъде допълнение към към този момент съществуващо оборудване за преразпределение в Коринт.

Министерството на отбрана на жителите се надява до края на месеца да бъдат построени и работещи уреди, в които да се настанят малко над 900 мигранти и бежанци от източното Егейско море. Съобщава се, че лагерите ще се състоят от огромни палатки, в които могат да се настанят до 50 души едновременно, най-вече фамилии, които са били в уреди на островите от година или повече.

В отговор на локалните опасения дали съществуващата инфраструктура ще бъде съответна за облекчаване на техните потребности, министерството сподели, че това ще бъдат „ директни “ лагери за фамилии, планувани за пренасяне в по-добри уреди.

Източници на министерството споделиха, че не се чака хората, транспортирани до тези лагери, да останат там повече от месец.

Съобщава се, че към тръбопровода в разнообразни елементи на континента се разполагат и спомагателни уреди, ориентирани към приемане на към 4 000 мигранти и бежанци от островите, където през последните седмици се следи доста нарастване на новопристигащи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР