Правителството на Гърция планира да направи задължително плащането на наем

...
Правителството на Гърция планира да направи задължително плащането на наем
Коментари Харесай

Гръцкото правителство затяга контрола над недекларираните наеми

Правителството на Гърция възнамерява да направи наложително заплащането на наем посредством банкови сметки и да глоби заплащането в брой. Причината е необятното укриване на налози от притежателите, които отдават чартърен парцелите си, оповестява Българска национална телевизия.
Новите ограничения за по-строг надзор обаче бяха предизвикани от случай с парцел на остров Миконос. Лицето, което е наело парцела, го заявява пред данъчните управляващи, като регистрира 12-годишен контракт, в който се дефинира месечният наем в размер на 1666,67 евро, който ще се утрои през последните четири години от контракта. От друга страна, притежателят регистрира парцела като втори ваканционен дом.
Властите споделят, че заплащането посредством банкови сметки би предпазило притежателите от просрочващи отговорностите си клиенти и би им помогнало да потвърдят неплащане и по този метод да избегнат спомагателни налози.
Критиците означават, че двете страни биха могли да сформират подправен контракт с изкуствено занижено заплащане, който и двете страни биха могли да съблюдават и да спестят на притежателя заплащането на по-високи налози върху собствеността.
Доходите от благосъстоятелност имат свои лични ставки - 15,3 и 45%, като последните са за приходи от над 35 000 евро годишно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР