Правителството на френския президент Еманюел Макрон се отказва от вдигането

...
Правителството на френския президент Еманюел Макрон се отказва от вдигането
Коментари Харесай

Макрон се отказва от вдигането на данъка върху горивата

Правителството на френския президент Еманюел Макрон се отхвърля от повдигането на налога върху горивата в бюджета за 2019 година До това се стигна след гневните митинги в страната на така наречен жълти жилетки поради нарасналите се разноски за живот. Ден по-рано в опит да потушат гнева на стачкуващите ръководещите оповестиха, че отсрочват налозите с шест месеца. " Правителството е готово за разговор и го демонстрира, тъй като това повдигане на налога бе отстранено от бюджета за идната година ", съобщи министър председателят Едуар Филип, представен от Reuters.

Правителството планираше от 1 януари 2019 година цената на бензина да се увеличи с 3 евроцента, а на дизеловото гориво - с 6.5 евроцента. Един от съставените елементи на по-високите цени щеше да е екологичният налог за отделяните газове с парников резултат.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. По-рано ръководещите обявиха, че ще обмислят възобновяване на налога върху високите приходи, който Макрон анулира при започване на президентството си и което му завоюва определението " президент на богатите ". Правителствен представител уточни, че всички политики, свързани с налозите, би трябвало от време на време да бъдат преоценявани и в случай че се сметне, че не работят, би трябвало да бъдат изменени.

Възможна ескалация

Макрон приканва всички политически партии, профсъюзи и бизнес водачи да демонстрират успокоение. Но студентски митинги и стачки на профсъюзи в енергийния и пристанищния бранш идната седмица демонстрират, че обстановката може да ескалира. Засега няма признаци, че отстъпките са успокоили протестиращите и управляващите се приготвят за ново експлоадиране на принуждение в събота. Източници от сферата на сигурността споделят, че държавното управление обмисля потреблението на войски, изпълняващи антитерористични патрули, за отбраната на публичните здания.

Вероятността за още гневни митинги е съществено предизвикателство за управляващите, които непрекъснато акцентират, че има разлика сред мирните демонстрации на " жълтите жилетки " и групите от анархисти и вандали, които са проникнали в придвижването. Министърът по образованието прикани хората да си останат у дома през идващия уикенд.

Обратен завой

Протестите на " жълтите жилетки " започнаха поради натиска върху приходите на семействата, породен от упования по-висок налог върху горивата, само че бързо прераснаха в по-широко неодобрение против ръководството на Макрон. Стигна се до вандалски подиуми в центъра на Париж с подпалени коли и изпочупени кафенета и магазини.

Това е първият значителен противоположен завой на администрацията на Макрон, който съгласно социологическите изследвания е подкрепян от едвам един от пет интервюирани. Почти 7 от 8 французи считат, че подхванатите ограничения няма да задоволят настояванията на протестиращите, а 72% поддържат придвижването на " жълтите жилетки ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР