Правителството на Франция започна решаващи преговори със синдикатите в опит

...
Правителството на Франция започна решаващи преговори със синдикатите в опит
Коментари Харесай

Започнаха решаващите преговори във Франция за пенсионната реформа

Правителството на Франция стартира решаващи договаряния със синдикатите в опит излизане от рецесията по отношение на препоръчаната пенсионна промяна , която провокира най-продължителните транспортни стачки в страната от десетилетия, написа " Гардиън ".

Премиерът Едуар Филип загатна, че двете страни могат да реализират компромис , като означи, че е " отворен за всевъзможни разисквания на изискванията " за провеждането на промяната и основния въпрос за възрастта за пенсиониране.
 Франция навлиза в решаваща седмица за пенсионната промяна
Франция навлиза в решаваща седмица за пенсионната промяна

Френският финансов министър Бруно льо Мер разяснява пред радио " Франс интер "

Протестите против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон са най-продължителните от стачките през май 1968 година Спирането на железопътните услуги, почнало от 5 декември, е най-продължителната стачка на железницата във Франция от основаването на националната услуга през 30-те година на предишния век.
 Снимка 460441
Правителството желае да сътвори единна, универсална пенсионна система с точки за всички , като се отстранен десетки разнообразни специфични системи по браншове, които обгръщат от железниците и енергийния бранш до юристите и артистите в парижката опера. Но главният проблем е обвързван с възрастта за пенсиониране.

Филип се аргументира, че с цел да се балансира пенсионният бюджет, служащите ще би трябвало да продължат да работят до 64-годишна възраст, с цел да получават цялостна пенсия. В момента възрастта за пенсиониране е 62 година Синдикатите се притесняват, че французите ще работят по-дълго за по-ниски пенсии . Дори и умерените профсъюзи не утвърждават измененията в пенсионната възраст.

Ключът е дали държавното управление може тази седмица да направи компромис. Символично държавното управление води договарянията в същата зала , където управляващите преговаряха със синдикатите за излизане от рецесията преди повече от 50 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР