Правителството на Франция подготви за рекордно време проектозакон за прилагане

...
Правителството на Франция подготви за рекордно време проектозакон за прилагане
Коментари Харесай

Френският кабинет внесе законопроект с отстъпките към жълтите жилетки

Правителството на Франция приготви за " рекордно време " проектозакон за използване на препоръчаните от френския президент Еманюел Макрон отстъпки на протестното придвижване " жълтите жилетки ", осведоми ДПА.

Законопроектът беше разискван на среща на кабинета тази заран за да бъде изпратен в Народното събрание по обяд, заяви представителят на държавното управление Бенжамен Гриво.

 Транспортен безпорядък поради
Транспортен безпорядък поради " жълтите жилетки " във Франция

Магистрали в страната са в тежко положение след продължаващите седмици наред митинги

Представителят разясни, че сред 3,8 и 5 милиона семейства ще получават по 100 евро от горната страна на месец държавни заплащания за нископлатени служащи. Други 3,8 милиона семейства ще печелят спомагателни 325 евро на година от възобновяване на данъчни облекчения за пенсионерите, които получават под 2 000 евро на месец.

Проектозаконът също ще покрива обещанията на Макрон да се разреши на работодателите да заплащат освободени от налози бонуси в края на годината и да не се таксуват с налози и такси заработените средства при ексклузивен труд.

Протестите бяха проведени в средата на ноември в отговор на проект на държавното управление да увеличи такси върху горивата . Но под натиска на уличните митинги управляващите се отхвърлиха от желанието си. Недоволните французи упорстват за по-високи заплати, данъчни съкращения и конституционна корекция , която да разреши на гласоподавателите да предизвикват референдуми по политически проблеми.

 €10 милиарда са загубите за Франция от митинга на жълтите жилетки
€10 милиарда са загубите за Франция от митинга на жълтите жилетки

Париж обмисля референдум по настояванията на протестиращите

Гриво разясни, че дълготрайният отговор на Макрон към придвижването, народен съвещателен развой с необятен набор от публични политики, би трябвало да приключи доникъде на март.

 115 задържани на съботния митинг на
115 задържани на съботния митинг на " жълтите жилетки " в Париж

Около 3000 души са взели присъединяване в следващата проява

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР